Главна / Друштво / Чланица Авеније бесплатно шије маске, председник Поповић се захвалио

Чланица Авеније бесплатно шије маске, председник Поповић се захвалио

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас у Преоцу Надицу Јоргић која бесплатно шије заштитне маске за одбрану од корона вируса и том приликом јој се захвалио на племенитости и доприносу.

Надица Јоргић из Преоца шивењем се бави у Удружењу пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села, па је своје искуство, због недостатка и велике потражње маски, усмерила на њихову израду.

Заштитне маске шије за чланове своје породице, комшије, здравствене инситуције и сва она лица у институцијама која имају директан контакт са људима.

„Прво сам обезбедила своју продицу, своје пријатеље, комшије и окружење, јер сам видела колики је проблем са маскама. Одлучила сам да их поклањам, то се прочуло и ја сада радим за здравствене установе, продавнице, за све које могу да стигнем ја урадим“, казала је Надица.

У изради маски, како истиче, укључена је цела породица.

„Син, снаја, супруг цртају и режу материјал, а ја шијем. Маске су од памучног материјала и вишекратну употребу, могу се прати и дезинфиковати пеглом. За сада материјал имамо. Оставила сам све по страни како би дуже била поред машине и сашила више маски. Нон-стоп добијам поруке да треба још“, казала је Надица Јоргић.

Њу је данас обишао председик општине Грачаница Срђан Поповић, како би јој се захвалио на доприносу, племенитости и хуманости коју показује у борби против појаве и ширења корона вируса.

„Прелеп је осећај што у нашој општини има оваквих људи који су хумани и који самоиницијативно желе да помогну нашим мештанима. Морао сам да обиђем госпођу Надицу и поручим јој да је локална самоуправа ту за било шта да помогне, за материјал и слично. Драго ми је што сам наишао на скромну особу која ово ради од срца и која жели да помогне нама у овом тешком времену у којем смо се нашли“, казао је Поповић.

Тренутна ситуација са корона вирусом је прилика да искажемо хуманост и помогнемо онима којам је помоћ заиста потребна, додао је Поповић.

Следећи пример Надице Јоргић из Преоца, маске су почеле да шију још две чланице Авеније. Бесплатно маске за наше грађане и здравствене раднике шију и Радмила Васић из Грачанице и Ковиљка Трајковић из Лапљег Села.

Извор:  nasagracanica.com

Check Also

Брнабић за ТВ Мост: Повлачење мера, поштовање споразума, па дијалог

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је Телевизији Мост да очекује од Приштине да повуче …