Главна / Вести / Србија / Девета жртва коронавируса у Србији, укупно заражено 528 особа

Девета жртва коронавируса у Србији, укупно заражено 528 особа

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине данас поподне је преминуо 62-годишњи пацијент из Кикинде инфициран коронавирусом.

Мушкарац из Кикинде је други пацијент из Војводине који је преминуо од последица инфекције.

Реч је, како са наводи у саопштњу КЦВ, о пацијенту који је, поред инфекције тим вирусом, боловао од више других болести.

Истовремено, у току дана је, после неопходног периода лечења у тој установи, један пацијент, у општем добром стању, отпуштен на кућно лечење које подразумева стриктно спровођење мера изолације и лекарски надзор од стране инфектолога.

На Клиници за инфективне болести КЦВ се, прецизира се у саопштењу, тренутно лечи 18 пацијената код којих је потврђено да су оболели од вируса ковид-19.

Од тога, четири се налазе на механичкој вентилацији коју зехтева њихово опште здравствено стање.

И код свих пацијената који се лече на тој клиници се, закључује се у саопштењу КЦВ, спроводе интензивне мере лечења и континуирани двадесетчетворочасовни мониторинг виталних функција од стране мултидисциплинарног лекарског тима.

У Србији је данас до 15 часова регистрован 71 нови случај заразе корона вирусом, укупно је потврђених 528, саопштило је Министарство здравља.

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 259 особа од којих је 71 позитивно и 188 негативно на нови корона вирус.

Од потврђеног 71 случаја, њих 48 је хоспитализовано.

У националној референтној лабораторији Института Торлак до данас тестирано је укупно 1.715 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

 

Извор: РТС

Check Also

ГО СНС Шабац: Кандидат странке за градоначелника Шапца биће др Александар Пајић

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да ће на предстојећим изборима кандидат странке за …