Главна / Вести / Косово и Метохија / У општини Гњилане 15 заражених коронавирусом , сви из села Врапчић

У општини Гњилане 15 заражених коронавирусом , сви из села Врапчић

Заменик градоначелника Гњилана Арбен Исмаили изјавио је да је у тој општини до сада регистровано 15 особа заражених вирусом корона, а да су сви оболели из једног села Врапчић.

„У самом граду Гњилану и околним селима за сада је ситуација и стабилна и нема разлога за панику“, рекао је за Пулс Исмаили и позвао грађане да појачано воде рачуна о хигијени и да не напуштају куће без рукавица и заштитних маски.

Исмаили је данас посетио највеће српско село у гњиланској општини Шилово да би се информисао како проглашена пандемија вируса корона утиче на локално становништво и сагледао њиегове потребе.

Kаже да је у сарадњи са српским представницима у локалној самоуправи додељено више од 40 пакета хуманитарне помоћи у храни, а има још за потребе најугроженијих.

Влада Kосова донела је нову одлуку о забрани кретања која је сада на снази од 17 до шест часова ујутро.

„Уколико постоје одређене потребе да се грађани крећу у том периоду, дозволе се за територију Гњилана издају у пореској администрацији, а и општина је спремна да изда документ у оправданим случајевима“, рекао је заменик градоначелник Гњилана Арбен Исмаили гостујући у РТВ Пулс.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

ОЕБС шаље мисију за изборе у Србији

Канцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) шаље Специјалну мисију за оцену парламентарних …