Главна / Вести / Косово и Метохија / Одлуке косовске владе у вези са коронавирусом остају на снази до 6. априла

Одлуке косовске владе у вези са коронавирусом остају на снази до 6. априла

 Kосовска влада,  донела је одлуку да до 6. априла остају на снази мере усмерене на спречавање и контролу ширења коронавируса, преноси Љајми.
На снази остаје и одлука о забрани кретања грађана и приватних возила у периоду од 17 до 6 сати, осим за медицинске потребе, производњу, снабдевање и продају основних производа и услуга и активности везаних за управљање пандемијом.

Такође, остаје на снази одлука о прекиду образовног процеса у јавним и приватним образовним установама, уз препоруку да један родитељ буде ослобођен посла због чувања деце. Ова мера не односи се на здравствене раднике и раднике у сектору безбедности.

Такође, до 6. априла забрањен је улаз и излаз грађанима у општинама Kлина и Малишево.

Влада у саопштењу наводи да министар здравља, најкасније до 3. априла 2020., треба да преиспита све наведене одлуке, у консултацији са Националним институтом за јавно здравље, стручњацима и другим ресорним министарствима, како би оценио ефикасност и неопходност мера и даје препоруку влади .

“Епидемиолошку ситуацију министар здравља ц́е сваки дан анализирати и може препоручити влади да мере остану на снази, изменити их или допунити“, наведено је у саоптењу владе.

Извор: Косово онлине, Љајми. нет

Check Also

Коснет: Кандидати који нису верификовани морају поштовати одлуке правосуђа

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет позвао је све политичаре, чије кандидатуре за посланике нису …