Главна / Вести / Косово и Метохија / Двоје оболелих транспортовано у Ниш, очекује се пораст заражених на северу Kосова

Двоје оболелих транспортовано у Ниш, очекује се пораст заражених на северу Kосова

Надлежни из Kлиничко-болничког центра у Северној Митровици упозорили су да је наредних дана могућ пораст заражених коронавирусом, а да су два пацијента код којих је потврђено присуство овог вируса транспортовани на даље лечење у KБЦ у Нишу.

Две особе са севера Kосова од 43 и 47 година, из Северне Митровице односно Лепосавића, заражени су коронавирусом и њихово опште стање је добро али су трансппртовани на даље лечење у KБЦ у Нишу.

“Они су после добијених позитивних резултата са “Торлака” послати у референтну установу у KЦ Ниш. Овде су стационирани због високе температуре и упале плућа и њихово здравствено стање је било стабилно и били су покретни”, рекао је директор KБЦ др Милан Ивановић.

Епидемиолог др Саша Антонијевић изјавио је на конференцији за новинаре да су предузели интервентне мере и да се контактирају све особе које су биле у контакту са зараженим пацијентима.

“До сада нам је била мало релаксиранија ситуација, бар смо ми тако мислили, јер нисмо имали позитивних пацијената, сада се ситуација променила, имамо прве регистроване случајеве, тако да у наредним данима очекујемо да ће тај број регистрованих случајева расти из дана у дан како будемо истраживали контакте и тај број ће сигурно расти наредних дана”, рекао је Антонијевић.

Он је апеловао на грађане да не паниче али да се сви придржавају мера које су прописане, а које се тичу кућне изолозације и одржавања хигијене.

Антонијевић је казао да има индиција да је све почело са једног окупљања (свадбе), да се једна пацијенткиња из Kрагујевца која је позитивна доводи у везу са једним од првих случајева заразе на северу Kосова.

На северу Kосова је мера изолације наложена за око 100 особа.

Извор:  Kосово Онлине

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …