Главна / Вести / Косово и Метохија / Кризни штаб Општине Звечан: Остани код куће!

Кризни штаб Општине Звечан: Остани код куће!

На 17. по реду одржаној седници Кризног штаба Општине Звечан, у пуном саставу, којом је председавао Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић – Председник Кризног штаба, закључено је:

1.Због новонастале ситуације, апел грађанима са територије општине Звечан, сви грађани, без обзира на године старости, дужни су да остану у својим домовима и да не излазе напоље.

2.Апел и наредба старима изнад 65 година да се не крећу градским улицама и забрана изласка из станова, кућа и својих дворишта.

3.Избегавати окупљања и дружења у затвореним просторијама, обавезно држање социјалне дистанце.

4.Забрана кретања за све грађане важи од 17.00 часова до 5.00 часова ујутру. Изузетак су дани викенда када забрана кретања почиње од 15.00 часова. Напуштање домова за време трајања забране кретања могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

5.Забрањује се боравак у свим парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт.

6.Самачким лицима старијим од 65 година на територији општине Звечан волонтери су поделили прехрамбене пакете и пакете са хигијеном. Волонтери ће и данас бити на терену и наставити акцију помоћи грађанима.

7.ЈКСП Звечан и Ватрогасна јединица свакодневно дезинфикују улице, објекте и локале на територији општине Звечан. Дезинфекција ће бити настављена и данас.

8.Сви грађани на територији општине Звечан, који имају знаке и симптоме инфекције горњих дисајних путева (кијање, кашаљ, отежано дисање, повишена телесна температура, и сл.) могу позвати Дом здравља Звечан на телефон (028) 664-161, и ступити у контакт са изабраним или ординирајућим лекаром, ради договора о лекарском прегледу.

9.Контакт телефон Кризног штаба Општине Звечан: (028) 664-728.

10.Апел: ОСТАНИ КОД КУЋЕ.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …