Главна / Вести / Србија / Најгора 24 сата: Још 7 преминулих од коронавируса и 115 новозаражених

Најгора 24 сата: Још 7 преминулих од коронавируса и 115 новозаражених

У Србији је још 7 особа преминуло од Ковида-19. Укупно су потврђена 23 смртна случаја. Регистровано је још 115 заражених коронавурусом, саопштено је на редовној конференцији за новинаре. Директор Инфективне клинике КЦС-а истакао је да страхује од италијанског сценарија, ако се не промени понашање грађана.

Ово је најгори дан за Србију, од јуче је од Ковида-19 преминуло још седам особа, саопштио је директор Инфективне клинике КЦС-а Горан Стевановић на редовној конференцији за новинаре у Палати “Србије”.Према последњим информацијама, потврђено је нових 7 смртних случајева од Ковида-19 у Србији, укупно 23, а још 115 особа заражено је коронавирусом, укупно 900.

Полиција је појачала контролу поштовања мере о забрани кретања после 17 часова и апеловала на грађане да буду одговорни према себи и другима и да у ради заштите свог здравља и здравља својих суграђана поштују одлуке Владе Србије и остану код куће.

Тестирање узорака на коронавирус почело је и у Дирекцији за националне референтне лабораторије у Батајници и на Ветеринарском институту у Краљеву.

Владе Србије усвојила је одлуку да се свим здравственим радницима у Републици Србији од 1. априла ове године плате увећају за десет одсто.

Извор: РТС

Check Also

Ђурић: Србија и Република Српска заједно у одбрани српског народа на КиМ

“Србија и Република Српска стоје заједно у противљењу мерама реципроцитета које је увела Приштина и …