Главна / Вести / Србија / Још 5 особа преминуло, коронавирусом заражено 1.060 људи

Још 5 особа преминуло, коронавирусом заражено 1.060 људи

Још пет особа у последња 24 сата преминуло је од Ковида-19 у Србији, а укупан број умрлих је 28. Међу преминулима је и државни секретар Министарства заштите животне средине Бранислав Блажић. Регистровано је још 160 случајева коронавируса, па је укупан број заражених 1.060.

Дарија Кисић Тепавчевић потврдила је да је међу преминулима од последица коронавируса и државни секретар у Министарству заштите животне средине Бранислав Блажић. У болници Народни фронт седам здравствених радника је имало позитиван налаз на коронавирус, навео је епидемиолог Предраг Кон.

Мала је вероватноћа да ће бити неког града у нашој земљи који ће бити поштеђен ове болести ако и даље наставимо овако да се понашамо, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Сутра ће бити одржани састанци кризних штабова да видимо да ли можемо још више да омогућимо превенцију ове болести, али без обзира какве год биле мере ми не можемо да успемо уколико свако од нас не презуме своју улогу у спречавању ширења инфекције, наводи Кисић Тепавчевићева.

Наредних дана још ће се интензивније радити тестирања како би се спрећило ширење болести, каже Кисић Тепавчевићева и додаје да бројке неумољиво показују где смо и колико смо допринели да се ова болест несметано шири.

Check Also

Вучић: Следе велики притисци због КиМ, треба нам јака влада

ПредседникАлександар Вучић изјавио је данас да очкује велике притиске по питању решавања косовског проблема, те …