Главна / Спорт / Нема спортских дешавања, док траје борба против епидемије

Нема спортских дешавања, док траје борба против епидемије

У оквиру ванредних мера које се спроводе у циљу борбе против епидемије корона вируса, обустављено је све, па самим тим и спортска дешавања. Како деца ипак не би запоставила сегмент спорта у свом расту и развоју, онлајн настава на телевизијским каналима увела је и часове физичког васпитања. Деца се могу бавити спортом и фискултуром онолико колико им то кућни услови дозвољавају или, када су дани са лепим временом, у двориштима.

Ове мере односе се и на све клубове, тако да нема такмичења, а ни тренинга јер и то захтева већи број људи у затвореном простору. Таква је ситуација и када је у питању Одбојкашки клуб Партизан Липљан. Директор овог клуба Александар Рашић каже да ће се наставити са учешћем на утакмицама, оног тренутка када више не буде било опасности по наше здравље и када се укину ванредне мере. Дотле, чланови овог клуба могу вежбати у својим кућама, тачније, трудити се да не запоставе кондицију.

Овај клуб је непосредно пре целокупне ситуације са короном започео и Школу одбојке, која ће такође бити настављена касније.

По речима Рашића, успеси овог клуба у последњој сезони били се и већи од очекиваног, нарочито с обзиром на проблеме са којима се клуб суочавао.

Check Also

Мали спортисти са КиМ у Београду

Канцеларија за КиМ и Спорт Старс „Србија те зове 2020“, организовали су боравак за 49 …