Главна / Вести / Србија / Стефановић: Сутра кризни штабови о мерама

Стефановић: Сутра кризни штабови о мерама

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да ће сутра заседати кризни штабови за борбу против Ковида 19, којим ће председавати председник Србије Александар Вучић и председница владе Ана Брнабић, на којем ће бити донете нове мере.

У питању је састанак Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19 и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести КОВИД-19 по привреду.

Стефановић је за РТС рекао да председник, влада и стручњаци заједно заседају и процењују које су то мере које треба применити како би се на најбољи начин заштитили животи људи.

“Процењујемо све, стање и број новозаражених, капацитете здравствених установа и капацитете државе. Ми ћемо сутра поподне имати заједнички кризни штав, којем председавају председник и премијерка и биће донете мере”, рекао је министар.

Стефановић је истакао да је свако министарство из свог домена предлагало мере које би могле да се примењују, у случају да мере морају да се пооштре, а које ће на најмање инвазиван начин утицати сакодневне животе људи.

“Људи треба да верују држави. Све мере доносимо озбиљно и одговорно. Не да бисмо људима отежали животе или им напакостили, већ да сачувамо животе”, рекао је Стефановић.

Ако успемо да се изборимо да немамо превелико повећање број ановозаражених, да сачувамо животе, успели смо у једној великој ствари, поручио је Стефановић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

ГО СНС Шабац: Кандидат странке за градоначелника Шапца биће др Александар Пајић

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да ће на предстојећим изборима кандидат странке за …