Главна / Вести / Србија / Србији стигло још медицинске помоћи из Кине

Србији стигло још медицинске помоћи из Кине

На београдски аеродром “Никола Тесла” вечерас је слетео још један авион из Кине са медицинском помоћи за Србију.

Реч је о донацији кинеске Државне агенције за одбрамбену индустрију и још неколико компанија из те земље, а у питању су медицински апарати и различита медицинска средства која ће помоћи Србији у борби против Ковида 19.

Авион је на аеродрому дочекао министар одбране Александар Вулин, који је поручио да је да то драгоцена помоћ за нашу земљу, у борби против вируса корона.

“Кина и даље наставља да помаже нашу бробу против Ковида 19. Још један авион са различитом медицинском опремом је драгоцена помоћ у борби против новог вируса”, рекао је Вулин. Министар је истакао да је председник Србије Александар Вучић склопио велико пријатељство са председником Кине Си Ђинпингом, док два народа везују пријатељски односи.

“Вучићев говор оставио је утисак да га Кина памти, препричава и преноси. Кина уме да буде захвана и да помогне. Србија памти и добро и зло, а Кина има пуно разлога да зна да ћемо ово памтити заувек и живети у нади да ћемо једнога дана и ми њима, можда, моћи да да помогнемо”, рекао је он.

Вулин се, у име Министарства одбране, посебно захвалио Државној агенцији за одбрамбену индустрију, као и кинеским компанијама које сарађују са српским Министарством одбране, који су помогли овог пута.

“Са њима сарађујемо, и у тешким тренуцима нашли су разлог, начин и потребу да помогну припаднике Министарства одбране, али ће од ове помоћи користи имати и сви грађани Србије”, рекао је Вулин.

“Ово су медицински апарати и медицинска средства, део иде Министарству одбране, али зпараво, све иде грађанима Србије”, рекао је Вулин.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

ГО СНС Шабац: Кандидат странке за градоначелника Шапца биће др Александар Пајић

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да ће на предстојећим изборима кандидат странке за …