Главна / Друштво / Почео упис ученика у основне школе и на предшколско васпитање

Почео упис ученика у основне школе и на предшколско васпитање

Све основне школе на подручју Косовског округа започеле су упис ђака првака за предстојећу школску 2020-2012 годину. Упис је почео првог априла, а трајаће до 31. маја ове године. због ванредног стања и специфичне ситуације у којој се налазимо, ове године упис ће углавном бити извршен електронским путем. Родитељи су у обавези да доставе: име и презиме ученика, име родитеља ученика, датум рођења и адресу ученика. Тестирање деце и достављање остале потребне документације, као што су извештај лекара, достављање потврде о завршеном предшколском образовању, извод из матичне књиге рођених, извршиће се након завршетка ванредног стања, а родитељи ће о томе бити благовремено обавештени.

Упис деце на предшколско образовање обавиће се такође у овом временском року, а родитељи ће потребна документа доставити након завршеног ванредног стања.

Када је у питању основна школа Миладин Митић у Лапљем Селу, подаци се могу доставити на мејл адресу: os.mmitic.upis2020@gmail.com, а за све информације можете контактирати директора школе на број 049 926 904.

Када је у питању Основна школа Кнез Лазар у Доњој Гуштерици, неопходне податке родитљи могу доставити на мејл: osknezlazar@yahoo.com.

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …