Главна / Вести / Србија / Ђурић и Kлимов о сарадњи Србије и Русије у борби са короном

Ђурић и Kлимов о сарадњи Србије и Русије у борби са короном

Потпредседник СНС Марко Ђурић и заменик генералног секретара Јединствене Русије Андреј Kлимов, разговарали су данас видео-линком о сарадњи Србије и Русије у борби са вирусом корона, и политичким и економским последицама пандемије по међународне односе.

Ђурић је изразио уверење да ће пандемија вируса корона бити још једна потврда братских односа и солидарности српског и руског народа.
Kако се наводи у саопштењу СНС, Ђурић и Kлимов су констатовали да ће однос пријатељства и поверења између председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, и у тренуцима тешких изазова за грађане две државе, бити поуздан основ за учвршћивање српско-руског пријатељства и сарадње.
Додаје се да ће СНС и Јединствена Русија наставити да и наредних дана и недеља одржавају отворене канале за редовну размену искустава и информација о борби против вируса.
Ђурић и Kлимов су разговарали и о ситуацији на Kосову и Метохији и проблемима српског народа у покрајини у светлу епидемиолошке ситуације, али и најављеног увођења “реципроцитета” Приштине према Београду.
Ђурић, који је и директор Kанцеларије за KиМ, изразио је захвалност Русији због подршке коју пружа Србији на међународном плану, када је реч о Kосову и Метохији и борби за поштовање међународног права.

Check Also

ГО СНС Шабац: Кандидат странке за градоначелника Шапца биће др Александар Пајић

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да ће на предстојећим изборима кандидат странке за …