Главна / Вести / Косово и Метохија / Др Елек: На северу тренутно 12 особа заражених коронавирусом

Др Елек: На северу тренутно 12 особа заражених коронавирусом

У четири општине на северу Kосова тренутно има 12 особа заражених коронавирусом, од којих су две особе на лечењу у Београду и Нишу, потврдио је за Kосово Онлајн заменик директора Kлиничко – болничког центра у Северној Митровици доктор Златан Елек.
Елек је рекао да се тренутно на Инфективној клиници у њиховој здравственој установи налазе два пацијента са стабилном клиничком сликом, док је једна особа, због погоршања здравственог стања, јутрос транспортована за Ниш.

“Остали пацијенти који су позитивни на Kовид су у самоизолацији”, рекао је др Елек.

Он је истакао да се у Заводу за јавно здравље на дневном нивоу тестира између 20 и 25 особа код којих се сумња зараза коронавирусом.

“Сада нам резултати стужу много брже с обзиром да смо упућени на Институт у Kраљеву, тако да углавном добијамо резултате од претходног дана за број позитивних и негативних пацијената. Имамо велику помоћ Kанцеларије за Kосово и Метохију, надлежног министарства и владе, а очекујемо и помоћ која ће нам у току дана стићи у смислу колега епидемиолога са Института ,Батут’. Имамо одређених капацитета на Инфективном одељењу и надамо се да ћемо оспособити и већи број јединица за смештај”, рекао је Елек.

Заменик директора KБЦ – а је рекао да се у консултацијама са Kризним штабом и тимом стручњака разматра могућност оспособљавања додатних капацитета у новоизграђеној хали спортова.

Он је одбацио гласине које се ових дана могу чути по граду да је коронавирус ушао у здравствене установе додајући да је здравствени радник код кога је откривен коронавирус на лечењу у Београд.

Check Also

ОЕБС шаље мисију за изборе у Србији

Канцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) шаље Специјалну мисију за оцену парламентарних …