Главна / Друштво / Уручени пакети помоћи за мештане Сливова

Уручени пакети помоћи за мештане Сливова

У оквиру акције помоћи старијим лицима о којима нема ко да води рачуна и социјално угроженим породицама представници Центра за социјални рад Приштина- Грачаница, са активистима и волонтерима Црвеног крста Грачаница обишли су преостале српске породице у Сливову, најзабаченијем селу у Општини Приштина. Овом акцијом становници Сливова добили су помоћ у виду дезинфекционих средстава и основних животних намирница.

Житељи Сливова захвални су на овој помоћи, истичући да им је довољно јер су их обишли, значи им јер неко мисли и пита за њих.

По речима надлежних из Центра за социјални рад и представника Црвеног крста Грачаница, овим људима поред хране и лекова потребна је која топла реч, као и речи подршке.

“Ситуација је за сада што се наше територије тиче, задовољавајућа, немамо много здравствено угрожених а и ово старих људи које имамо углавном не живе сами, тако да увек могу да се ослоне на неког да им донесе лекове и основне животне намирнице. Волонтери и ми смо на располагању 24 часа, имамо и број телефона где се увек могу јавити ако им затреба било каква услуга, чак и лекови, храна или било која врста помоћи, јер само на овакав начин можемо да испоштујемо све прописане мере заштите,” рекао је за РТВ Грачаница директор Центра за социјални рад Немања Петковић.

Секретар Црвеног крста Света Живић истакако је да волонтери Црвеног крста Грачаница настављају да помажу као и до сада тамо где је најпотребније.

“Данас смо овде да помогнемо људима који нису у могућности да купе основне животне намирнице, ми смо им константно на располагању а сада знају и број телефона на који увек могу да се јаве кад год им нешто недостаје,” рекао је секретар Црвеног крста Грачаница, Света Живић.

Представници Центра за социјални рад и Црвеног крста Грачаница кажу да ће акција помоћи и обиласка старијих особа и социјално угрожених породица трајати све док за то буде постојала потреба, односно док не прође опасност од новонастале пандемије.

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …