Главна / Вести / Србија / Удружење електронских медија осудило изјаву Бркића

Удружење електронских медија осудило изјаву Бркића

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује изјаве мржње и скандалозне позиве на убиство председника Србије од стране  Милована Бркића.

Патолошка мржња којом је прожета изјава Милована Бркића да грађани, како је рекао, имају право да ликвидирају Вучића прелази све границе не само пристојности, него и здравог разума. Не само зато што је реч о председнику државе, него и зато што је реч о човеку, који се данима несебично бори против невидљивог непријатеља, како би заштитио своје грађане. Такође, реч је о човеку, који пролази кроз тешку личну трагедију и бол због губитка најбољег пријатеља кога је нажалост однео вирус Корона. Да ствар буде гора, Бркић је претио и целој Вучићевој породици, у  безумној мржњи набрајајући имена његове деце.

Зато као удружење одлучно захтевамо реакцију надлежних органа, али и питамо новинарска удружења да ли их је срамота због изостанка реакције?

То што је Бркић већ више пута демонстрирао потребу неопходне помоћи стручњака за ментално здравље  ни најмање га не амнестира од одговорности за овакве скандалозне објаве.

Такође, позивамо целокупну српску јавност да осуди овај говор мржње и јасно се дистанцира од појединаца, који заговарају насиље и  убиства и који не презају чак ни од тога да им мета буду најневинији-деца.

Извор: Саопштење

Check Also

Брнабић: Да влада у Приштини не води популистичку политику

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да се нада да ће нова приштинка влада бити …