Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: У српским срединам 4 нова случаја, укупно 27

Ђурић: У српским срединам 4 нова случаја, укупно 27

У српским срединама на Косову и Метохији регистроване су четри новооболеле особе од корона вируса, а укупан број заражених је 27, од којих је један пацијент преминуо, саопштио је данас директор владине канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Он је у дневном извештају о ситуацији на КиМ на свом Инстаргам налогу прецизирао да су три новооболела лица у Косовској Митровици три, а једно у Звечану. Додао је да је 13 оболелих лица смештено у Студентском центру.

Ђурић је написао и да је у Дому здравља Лепосавић оформљена посебна Јединица за респираторне инфекције која ће бити на услузи 24 сата. Навео је да су у Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа обављена четири прегледа мобилних медицинских тимова, без симптома за вирус КОВИД-19.

Ђурић је истакао да је кренуло поступање у складу са наредбом Владе Србије да свако лице које буде позитивно на вирус ЦОВИД-19, без обзира на клиничку слику, не може бити у кућној изолацији, већ мора бити смештено у Студентски дом у Косовској Митровици, у КБЦ Приштина у Грачаници и у ЗЦ Гњилане у Пасјану.

“У општини Витина набавили смо и поделили лекове за 24 лица. У општини Гњилане у току је подела брашна угроженим породицама а набавили смо и лекове за 421 породицу. У Истоку смо поделили 12 пакета помоћи, заштитне маске и рукавице и набавили неопходне лекове за 6 лица”, написао је Ђурић.

Додао је да је у Косовској Каменици подељено 20 пакета помоћи са храном и хигијенским средствима и неопходним лековима.

“У Клини смо посетили 5 породица и однели им пакете помоћи. У Ораховцу смо грађанима и монасима у манастиру Свети Врачи у Зочишту поделили 33 џака брашна. У Обилићу поделили смо 60 прехрамбених пакета помоћи. На подручју Приштине, Косова Поља и Липљана обишли смо 8 угрожених породица и снабдели их храном, средствима за хигијену и заштитним маскама”, навео је Ђурић.

Он је рекао да ће мештанима села Суво Грло и Бање у општини Србица, који су исказали потребу за посетом ветеринара због обољевања стоке, бити хитно упућен ветеринар из Зубиног Потока.

“Општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије”, нагласио је Ђурић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …