Главна / Друштво / Бесплатан хлеб за социјално угрожене породице на подручју општине Грачаница

Бесплатан хлеб за социјално угрожене породице на подручју општине Грачаница

Захваљујући власнику радње “Олимп” у Грачаници Игору Аритоновићу, интерно расељена лица у колективним центрима на Падалишту у Грачаници и Берген у Угљару код Косова Поља у наредних месец дана бесплатно ће добијати хлеб.

“На овај корак сам се одлучио на предлог моје породице, ово није ни прва а ни последња акција у којој учествујем као мештанин Грачанице и као приватник. Ово је само мали знак пажње породице Аритоновић оним породицама којима је помоћ преко потребна. Желим да позовем све своје пријатеље, привреднике и бизнисмене који могу да издвоје део средстава, позивам целокупно грађанство који из свог буџета могу да издвоје средства да помогну овакве акције које се у Грачаници често организују,” рекао је за РТВ Грачаница Игор Аритоновић.

Људи којима је живот много тога ускратио, и којима је свака помоћ добро дошла су изузетно задовољни овим хуманим гестом.

Млади људи из Омладинског центра учествују  волонтерски у свим акцијама помоћи старијим домаћинствима и социјално угроженим породицама.

“До сада смо радили велику поделу пакета хране, брашна и осталих потрепштина за свако домаћинство, и данас смо ту у овој новој акцији ћемо делити хлеб до краја овог месеца а постоји шанса да се то одвија и касније,” реко је Душан Борисављевић председник Омладинског центра Грачаница, и додао да без велике подршке Општине Грачаница овакве акције не би успеле.

Наредних месец дана, ако се криза због пандемије короне продужи, хлеб ће наставити да добијају 19 породица у контејнерском насељу на Падалишту у Грачаници и 16 у колективном центру у насељу Берген у Угљару.

 

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …