Главна / Вести / Косово и Метохија / Начелници округа из централне Србије и Војводине посетиће КиМ

Начелници округа из централне Србије и Војводине посетиће КиМ

0174Начелници округа из централне Србије и Војводине, њих  13, боравиће на Косову и Метохији три дана, од 16. до 18. октобра. Са њима ће  путовати и господин Мирко Крлић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Циљ ове посете је, како се наводи у саопштењу достављеном нашој редакцији, обилазак културних и верских знаменитости у Покрајини, разговор са становништвом, упознавање са њиховим свакодневним проблемима и изналажење начина за решавање тих проблема.

Посету Косову и Метохији начелници округа из централне Србије и Војводине започеће сутра у Лепосавићу, где ће се у згради општине срести са  начелником Косовско-митровачког округа Раденком Недељковићем и кандидатима за градоначелнике за четири општине на северу Покрајине. Истог дана предвиђена је и посета манастирима Бањска и Високи Дечани, као и сусрет са начелницом Пећког округа Винком Радосављевић.

Другог дана посете, у четвртак, 17. октобра, начелници округа из централне Србије и Војводине ће обићи Пећку Патријаршију, конак и виницу манастира Високи Дечани у Великој Хочи, Богословију у Призрену и Штрпце. У Великој Хочи је предвиђен састанак са начелником Призренског округа Јовицом Будурићем.

У петак, 18. октобра начелници округа из централне Србије и Војводине посетиће манастир Грачаницу и у Грачаници ће се састати са начелником Косовског округа Владетом Костићем и начелником Косовско-поморавског округа Срђаном Митровићем, као и са кандидатима за градоначелнике општина оба округа. Посету Косову и Метохији начелници округа ће завршити обиласком Газиместана.

Check Also

Општина Грачаница: Дезинфекција јавних површина од значаја за очување колективног здравља

По налогу Кризног штаба општинско одељење јавних служби наставља са дезинфекцијом јавних површина и осталих …