Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић: Настављамо са дистрибуцијом помоћи широм Косова и Метохије

Марко Ђурић: Настављамо са дистрибуцијом помоћи широм Косова и Метохије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да је настављена дистрибуција помоћи широм Косова и Метохије и да је данас само у Косовској Каменици расподељено 25 пакета помоћи хране и хигијенских средстава, 1.100 заштитних маски и лекове за 70 лица.

“У Косовску Каменицу допремили смо и 3.000 кила брашна – донацију Српске листе. У Обилићу смо поделили 58 прехрамбених пакета помоћи. У Штрпцу и Клокоту смо доставили храну за више породица. На подручју Приштине, Косова Поља и Липљана поделили смо 60 пакета помоћи”, навео је Ђурић у објави на свом Инстаграм профилу.

Центру за социјални рад у Лепосавићу обезбедили смо додатна средства у износу од 150.000 динара за исплату једнократних помоћи и набавку пакета за социјално најугроженија лица а у Пећи смо обезбедили 40 пакета са храном и хигијенским средствима за угрожене грађане, навео је Ђурић.

Ђурић је истакао да је на Косову регистровано шест новооболелих од коронавируса у српским срединама, да је укупно оболело 33 лица и подсетио да је преминула једна особа.

Ђурић је у дневном извештају о стању на Косову навео да се оболели налазе у Студентском центру у Косовској Митровици (17), у КБЦ Косовска Митровица (8), у КЦ Ниш (5) и у КЦС Београд (2).

Директор Канцеларије за КиМ је саопштио да је у Косовској Митровици регистровано једно новооболело лице, у Звечану и Зубином Потоку по два новооболела лица, док је у Лепосавићу регистровано једно новооболело лице.

У Приштини, Косову Пољу и Липљану је у протекла 24 часа било пет прегледа мобилних медицинских тимова без симптома на вирус КОВИД-19, навео је Ђурић у дневном извештају на Инстаграм профилу.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је на подручју општине Гњилане у болници у Пасјану опремљен  део за изолацију лица са 11 постеља, а да се чека одобрење епидемиолога за стављање у функцију фискултурне сале са још 39 кревета.

Директор Канцеларије за КиМ је подсетио да је обустављено кретање између Косовске Митровице и Звечана.

У дневном извештају је наведено да је компанија МТС д.о.о. која послује на Косову одложила обавезу плаћања рачуна и измиривања дуговања за своје кориснике до проласка епидемије.

Ђурић је поручио и да општински Штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије.

У Приштини су ограђени главни градски тргови како се грађани не би окупљали и ширили вирус, навео је Ђурић у извештају.

Директор Канцеларије за КиМ је подсетио да је Влада у Приштини продужила меру забране слободног кретања грађана до 12. априла.

Извор: Косово онлине

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …