Главна / Друштво / Владица Трајковић: Обавља се дезинфекција свих јавних простора на територији општине Грачаница

Владица Трајковић: Обавља се дезинфекција свих јавних простора на територији општине Грачаница

Директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић, рекао је, гостујући у Јутру РТВ Грачанице да се перманентно обавља дезинфекција свих јавних површина и објеката у току ванредног стања у борби против епидемије корона вируса. По његовим речима, екипе врше редовну дезинфекцију јавних објеката и установа, а извршена је и дезинфекција улица, како главне, тако и улице према болници којом пролази велики број људи, али и свих споредних улица. Поред објеката, извршена је и дезинфекција банкомата које грађани користе у великом броју, као и свих места где је велика фреквенција људи.

Како за наш програм каже Трајковић, приватници, односно власници трговинских објеката углавном обављају редовну дезинфекцију трговинских објеката. Он наглашава да општина Грачаница за сада поседује довољне количине средстава за дезинфекцију и да ће се наставити са редовним радом на овим активностима.

У Грачаници се тренутно изводе радови на пројекту замене старе водоводне мреже на територији Грачанице, Бадовца и Сушице.

– Поред главних водоводних цеви, биће замењене и цеви секундарне водоводне мреже са шахтама и водомерима. Најпре смо почели са радовима ван насеља, али пошто је пројекат временски ограничен, морамо да радимо и у самом насељу. Замолили смо грађане за разумевање док трају радови, као и када су у питању могућа оштећења, с обзиром на то да се ту налазе и телефонски каблови. У сарадњи са Телекомом покушавамо да санирамо сваки проблем. Већ је долазило до оштећења, али су екипе Водовода и Телекома правовремено реаговале – каже за РТВ Грачаница Владица Трајковић.

 

 

 

Check Also

ОЕБС шаље мисију за изборе у Србији

Канцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) шаље Специјалну мисију за оцену парламентарних …