Главна / Вести / Косово и Метохија / Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у општинама где је већински српско становништво на Косову и да је о томе нетачно извештавано.

Канцеларија Унмика реаговала је после писања вести да је службеник Унмика нулти пацијент у северним општинама где је већинско српско становништво и да се може назвати првом особом зараженом Ковидом -19 на Косову, коју је на свом сајту објавио РТК, позивајући се на извор који службено сарађује са Унмиковом канцеларијом у Северној Митровици.

“Заједно са нашом породицом Уједињених нација на Косову (УНКТ) и широм света, Унмик наставља напорно да ради на спровођењу свог мандата и делује у подршци партнерима, укључујући и локалне власти. Међутим, ми предузимамо све мере да обезбедимо да наша мисија задржи статус без Ковида, примењујући строга правила у домаћинствима, ограничено кретање особља и стављајући сваког члана особља у потпуни карантин ако се нађе у било којем ризику од изложености Ковиду -19”, наводе из Унмика.

Косово онлајн је, позивајући се на РТК и уз ограде у опреми текста, пренео писање косовског Јавног сервиса.

Јавни медијски сервис Косова је у међувремену променио наслов текста, како наводе на Косово онлајн, где стоји: “Унмик негира да у њиховом тиму има инфицираних”, а у тексту је додао “на питање РТК-а о овоме одговорио је Унмик, негирајући да је неко од њиховог заражен вирусом.

“Желимо јасно да ставимо до знања да нико од особља Унмика није био позитиван на тесту на Ковид -19″, рекла је званичница Унмика Санам Долатшахи за РТК.

Косово онлајн наводи да је у регионалној Канцеларији Унмика покушао да добије више информација и одговор на питања шта мисле ко је аутор и зашто је пуштена таква вест која је изазвала панику међу српским становништвом, али каже да нису хтели да коментаришу, осим што су рекли да панике нема, наводи портал.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

ОЕБС шаље мисију за изборе у Србији

Канцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) шаље Специјалну мисију за оцену парламентарних …