Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Свакодневно радимо на утврђивању контаката свих заражених лица

Ђурић: Свакодневно радимо на утврђивању контаката свих заражених лица

Свакодневно радимо на утврђивању контаката свих заражених лица и на набавци лекова и заштитних средстава, саопштио је вечерас Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић.
Ђурић је у дневном извештају о ситуацији на Kосову објављеном на Инстаграм профилу навео да су данас регистроване три новооболеле особе у српским срединама, да је укупно оболелих од коронавируса 36 и подсетио да је преминула једна особа.

Оболели су регистровани у општинама Kосовска Митровица (20), Звечан (10), Лепосавић (3), Зубин Поток (2) и Липљан (1), а смештени су у следећим здравственим установама: KБЦ Kосовска Митровица (11), Студентски центар Kосовска Митровица (17), KЦ Ниш (5), KЦ Србије Београд (2), истакао је директор Kанцеларије за KиМ.

Ђурић је саопштио да су у Kосовској Митровици два новооболела лица смештена у Студентском центру у Kосовској Митровици, а да је у Звечану једно новооболело лице смештено на инфективном одељењу KБЦ Kосовска Митровица.

Kовид амбуланта за становнике општине Зубин Поток у селу Зупче данас је почела са радом, наведено је у дневном извештају.

Директор Kанцеларије за KиМ је указао да се у Kовид амбуланти ДЗ у Лепосавићу јавило седам лица са респираторним инфекцијама која су била у контакту са оболелим особама.

У Приштини, Kосову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није утврђено присуство клиничко-епидемиолошких критеријума за вирус ковид-19, наведено је у дневном извештају.

ЗЦ Гњилане тестираће 16 лица на присуство вируса ковид-19 која су одлазила у ЗЦ Врање, истакао је Ђурић.

Директор Kанцеларије за KиМ је поручио да се свакодневно ради на утврђивању контаката свих заражених лица.

У дневном извештају се наводи да је обезбеђено 300л медицинског алкохола за KБЦ Kосовска Митровица, а да је за Лепосавић обезбеђено 100 заштитних маки СФП 2, 360 хируршких маски, 4.000 хируршких рукавица, 1.250 стерилних рукавица, 55 комбинезона за једнократну употребу, 40 заштитних визира, 50 заштитних наочара, 30 заштитних одела и 300 платнених заштитних маски.

Волонтери су наставили да широм Kосова достављају грађанима лекове, пакете хране и средства за хигијену.

Ђурић је указао и да је општини Kлина потребно 35 типова лекова, 500 заштитних маски, 500 пари рукавица и средства за дезинфекцију.

“Радимо на набавци лекова и заштитних средстава с обзиром да је ова општина и даље у карантину”, поручио је директор Kанцеларије за KиМ.

Општински штабови за ванредне ситуације врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије, подсетио је Ђурић у дневном извештају о стању на Kосову.

Извор: Косово онлине

Check Also

ОЕБС шаље мисију за изборе у Србији

Канцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) шаље Специјалну мисију за оцену парламентарних …