Главна / Вести / Косово и Метохија / Девенпорт: Показану храброст треба наставити

Девенпорт: Показану храброст треба наставити

pol-devenportШеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт изјавио је данас да је постигнут огроман напредак у изградњи конструктивнијих односа Београда и Приштине, да су предузети храбри и одлучни кораци, али да не треба потценити ни оне које тек треба предузети да би се тај процес наставио.

Девенпорт је, на свечаном отварању пројекта дигитализације катастарских књига који Београд, у складу са Бриселским договором, треба да проследи Приштини, рекао да је тај пројекат “корак даље у нормализацији односа”.

Он је додао да ће тај пројект временом кроз имплементацију донети конкретну корист за грађане, без обзира које су националности.
“Овај пројекат, који финансира ЕУ, дешава се у ширем контексту огромног напретка постигнутог у стварању контруктивнијег односа Београда и Приштине. Храбри кораци преузети су и од руководрстава и у Београду и у Приштини, погово у протеклих 12 месеци”, рекао је он.

Девенпорт је нагласио да та храброст и одлучност не треба да се потцени, “као ни храброст и одлучност које ће бити потребне за даљи рад”.

Check Also

Газета Експрес: Судија Беким Сејдиу сматра да је Хотијева влада неуставна

Уставни суд Kосова још увек није донео одлуку о легитимитету владе Авдулаха Хотија, међутим, случај …