Главна / Друштво / Александар Поповић: Ово је ситуација када смо сви показали да смо јединствени када је тешко

Александар Поповић: Ово је ситуација када смо сви показали да смо јединствени када је тешко

Директор одељења за здравство и социјално старање Александар Поповић, рекао је за РТВ Грачаница  да је ово општинско одељење предузело низ мера од проглашења пандемије како би заштитили становништво на централном Космету.

“Прва од мера која је предузета је дезинфекција свих здравствених, просветних и јавних институција на територији Општине Грачаница. Након ове мере, покренули смо низ процедура како би обезбедили довољно опреме и заштитних средстава, на првом месту за здравствене раднике јер они су они на удару уколико дође до заразе, а онда и за све остале раднике у јавним институцијама,” рекао је Поповић.

Одељење за здравство и социјално старање које функционише при Општини Грачаница задужено је за обезбеђивање заштитних средстава и средстава за дезинфекцију.

“Добили смо одређену количину заштитних средстава, маски, одела, рукавица из Министраства у Приштини, такодђе Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију улажу значајна средства и помажу нам,” истакао је Поповић.

По његовим речима, мештани Општине Грачаница се морају похвалити јер поштују све мере и јако су дисциплиновани.

“Након 17 сати не можете видети никог на улици, што се здравствених радника тиче они имају дозволе за кретање, морам да истакнем да имамо одличну сарадњу са  полицијом и са командиром станице у Грачаници.”

“Ово је ситуација када смо сви показали да смо јединствени када је тешко, зато и у Општини Грачаница имамо стабилну ситуацију, надам се да ћемо до краја пандремије остати сложни,” рекао је директор Поповић.

 

Check Also

Још једна српска кућа каменована у Љубожди код Истока

Непознате особе каменовале су ноћас кућу Јована Ристића у селу Љубожда код Истока, начинивши материјалну …