Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Свако од нас данас је прва линија фронта у борби против зла које нас је снашло

Ђурић: Свако од нас данас је прва линија фронта у борби против зла које нас је снашло

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је грађане Косовске Митровице и Звечана да поштују мере које је донео Кризни штаб ове две општине.

У циљу повећавања здравствене безбедности данас су пооштрене мере безбедности и карантина у Општинама Косовска Митровица и Звечан.

“Позивам вас да се придржавате ових мера, зато што је свако од нас данас прва линија фронта у борби против зла које нас је снашло”, рекао је за ТВ Мост у Звечану Ђурић и додао:

“Од свакога од нас зависи колико брзо ћемо изаћи на крај са коронавирусом и колико брзо ћемо моћи да се вратимо нашим нормалним животима, и што је још важније, од -сваког од нас директно зависи колико ћемо успети да заштитимо наше породице, наше комшије, наше најмилије и наш град”, каже Ђурић.

Он је позвао грађане да буду одговорни и сложни као никада до сада.

“Uvek smo do sada hrabrost pokazivali time što smo izlazili na most, izlazili na ulice, branili naš grad, branili naše KiM.
Pozivam vas da danas hrabrost pokažemo tako što ćemo ostati u svojim domovima, tako što ćemo pokazati da imamo hrabrosti da ostanemo kod kuće. Smatram da smo preuzeli ozbiljne sveobuhvatne i prave mere da zaštitimo našu sredinu od pošasti koja muči ne samo celu našu zemlju, nego i čitav svet”.

На КиМ испоручене су велике количине заштитне опреме за болнице. Ових дана посао ће добити и 75 лекара са Националне службе за запошљавање и 200 медицинских сестара.

“То значи да ћемо све ресурсе које имамо на располагању ставити у функцију борбе против ове опаке болести. Сматрам да је међутим, веома важно да свако од нас понесе свој део одговорности и свако од нас има одговорност за успех који треба заједнички да постигнемо”,каже Ђурић.

“Уверен сам у то да ћемо за неколико недеља бити у прилици да наставимо све добре ствари које смо започели у нашим срединама на КиМ, обнову школа, путева, изградњу нових привредних капацитета, да као народ на КиМ опстанемо. Али да бисмо то време дочекали у добром здрављу, да бисмо га дочекали снажни, морамо сада да се повинујемо ономе што нам каже струка. Струка нам каже да је мера карантина од 12 до 5 часова ујутру једини начин да зауставимо зло које нас је снашло”, закључио је за ТВ Мост директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и још једном поручио:

“Останите здраво и добро, живела Србија и до победе над короном!”

Извор: ТВ Мост

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …