Главна / Вести / Косово и Метохија / Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и додатне мере у правцу спречавања ширења коронавируса, јавља Газета Експрес.

“Наредних дана, у зависности од епидемиолошке ситуације у другим општинама и у координацији с њима, предузец́е се додатне мере како би се спречила дистрибуција ковид-19”, навео је Витиа.

Он је апеловао на грађане да поштују мере које се предузимају за заштиту њихових живота.

“Молимо грађане да спроведу препоруке и сарађују са својим општинама, органима безбедности, другим централним институцијама и да поштују мере које се предузимају ради заштите њихових живота. Заједно смо, победиц́емо ако одлучно поштујемо правила”, поручио је Витиа.

Витиа је саопштио да одлука о новом распореду кретања грађана за општине које су у карантину, општине Северна Миторвица, Звечан и Малишево, ступа на снагу сутра.

Витиа је истакао да је та одлука донета у прелиминарној координацији са општинама, као мера предострожности против ширења коронавируса.

У складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама Министарства здравља, како је навео, а уз претходну координацију са општинама, да би се обуздало даље ширење коронавируса, од сутра, 10. априла, у општинама које су вец́ у карантину распоред забране кретања унутар општина биц́е следец́и:

општина Малишево 14:00-06:00;

општина Северна Митровица 12: 00-06:00;

општина Звечан 12:00 -06:00.

У општинама Северна Митровица и Звечан, које су проглашене за територију под карантином, од сутра ступа на снагу нова пооштрена мера за сузбијање пандемије коронавируса која се односи на забрањено кретање од 12 до 6 часова ујутру у наредних 14 дана, речено је на седници кризних штабова ове две општине.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …