Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Још 2 оболеле особе у српским срединама

Ђурић: Још 2 оболеле особе у српским срединама

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да су у последња 24 часа две особе у српским срединама на КИМ оболеле од корона вируса.

До сада је забележено укупно 38 оболелих, од којих је једна једна особа преминула, навео је Ђурић на Инстаграму.

У Зубином Потоку данас је утврђено једно новооболело лице, а пацијент је због лакше клиничке слике смештен у Студентски центар.

У Лепосавићу је потврђен нови случај оболевања, реч је о раднику КБЦ КМ, са упалом оба плућна крила. Пацијент је задржан на инфективном одељењу КБЦ КМ.

Оболели су из општина Косовска Митровица (20), Звечан (10), Лепосавић (4), Зубин Поток (3), Липљан (1).

Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (12), Студентски центар Косовска Митровица (19), КЦ Ниш (5), КЦ Србије Београд (1).

Ђурић наводи и да је једно санитетско возило са транспортним респиратором уручено ЗЦ Гњилане у Пасјану, које је обезбеђено средствима Канцеларије за КиМ, а допрема се и један стационарни респиратор.

У Косовској Митровици и Звечану од сутра је двонедељна забрана кретања од 12 до 6 часова. Током викенда на снази је пуна забрана кретања.

У Гораждевцу започето шивење заштитних маски, за које је обезбеђен материјал.

Ђурић наводи да је помоћ у храни, заштитној опреми и лековима и данас допремана грађанима широм КиМ: расељеним породицама у Грачаници, Лапљем Селу, Горњој Гуштерици и Угљару, у Липљану, Ранилугу, у општинама Витина, Гњилане, Вучитрн, Косовска Каменица…

Професори Музичке школе ””Миодраг Васиљевић” из Косовске Митровице одржали су концерт испред управне зграде КБЦ Косовска Митровица у знак подршке здравственим радницима.

Општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о свим мерама Владе Србије.

Већ трећи дан појачане мере карантина у општини Клина, тако да се у строгом центру града не крећу возила током 24 часа, навео је Ђурић у дневном извештају о ситуацији са Ковидом 19.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Чврсто ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

Борићемо се чврсти и снажно за Косово и Метохију, наше интересе и права нашег народа, …