Главна / Друштво / Председник Вучић упутио честитку патријарху српском Иринеју

Председник Вучић упутио честитку патријарху српском Иринеју

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је Његовој светости патријарху српском господину Иринеју честитку, подовом Лазареве суботе, крсне славе Његове светости.

У честитки председника Републике Србије Александра Вучића се каже:

“Ваша Светости,

Од срца Вам се захваљујем на позиву да заједно, како наши обичаји налажу, обележимо Вашу крсну славу, Васкрсење четрвородневног Светог Лазара. Сложена ситуација у којој се налази наша земља захтева од свих нас велику одговорност и пажњу за наше ближње. У овом тренутку наша је дужност и обавеза да сачувамо што више живота наших грађана. Надам се да ћете разумети да, због озбиљности ситуације, не можемо да будемо заједно овог важног дана. Не можемо да будемо заједно физички, али духовно ћу, будите уверени, бити са Вама целим својим бићем.

Не дозвољаваљући овој пошасти да нам помути радост због долазећег Празника над празницима, Васкрсења Христовог, од срца Вам честитам Вашу крсну славу – Лазареву суботу. Желим Вам да у здрављу славите још много година и да достојно предводите нашу свету Српску Православну Цркву као што сте то и до сада чинили”.

Извор:  саопштење

Check Also

Сви испитни рокови на факултетима биће спроведени

Електронска настава на факултету природно-математичких наука приштинског универзитета у Косовској Митровици није била непознаница, јер …