Главна / Култура / Канцеларија за КиМ и ове године учествује на сајму књига у Београду

Канцеларија за КиМ и ове године учествује на сајму књига у Београду

sajam_knjigaКанцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије учествује и ове године на 58. Београдском сајму књига, који се у Београду одржава од 20. до 27.октобра.

Штанд Канцеларије за КиМ на сајму књига отвориће министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.
На простору од око 250 квадратних метара биће окупљено више од 40 излагача са Косова и Метохије, којима је помагала и помаже Канцеларија за Косово и Метохију, издавачке куће, институције културе, Универзитет Приштина са седиштем у Косовској Митровици, Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска и медији.
„Све што је вредно на Косову и Метохији, научна дела, која се односе на културу и уметност, Канцеларија за Косово и Метохију хтела је да представи на једном месту, како би свим људима који посете сајам дочарали све оно што се ствара у покрајини, у смислу њеног идентитета, књижевности, уметности и хуманизма, рекла је гостујућу у емисији „У центру пажње“ Радио Косовске Митровице, координатор за послове канцеларије Владе републике за Косово и Метохију Злата Радовановић.
Осим промоција књига, снимљених документарних филмова, представљања издавача Канцеларија за Косово и Метохију ће на свом штанду организовати трибину на тему „Српски медији на Косову и Метохији после Бриселског споразума“, нагласила је Радовановић.
Она је додала да ће Канцеларија за Косово и Метохију наставити са својим наступима,а можда би могла да се појави и на Међународним сајмовима, како би свету показали колико живота има на Косову и Метохији.

Check Also

Нова филмска остварења у биоскопу у Грачаници

Након шест месеци  паузе  због коронавируса у Грачаници је поново почео са радом биоскоп. Бобан …