Главна / Вести / Косово и Метохија / Исламски верници данас обележили Курбан бајрам

Исламски верници данас обележили Курбан бајрам

srpskaВесеље у Ромској махали обележило је данас прослављање Курбан бајрама. Грађанска иницијатива Српска свечано је отворила свој изборни штаб у овој махали у Грачаници.

Овом приликом је кандидат наше листе Српска за градоначелника Грачанице Бранимир Стојановић честитао верницима празник Курбан бајрам пожелевши им здравља и среће, стоји у саопштењу достављено нашој редакцији.

„Данас нећемо да причамо о политици ја сам дошао да вам честитам Курбан бајрам и да причамо о томе како ћемо и шта ћемо даље, јер само јединствени можемо да живимо боље. Да будемо једнаки, да не дозволимо да нас деле по било којој основи јер нас Бог не дели тако да ни људи немају права на то“, рекао је Бранимир Стојановић.

У име окупљених Рома обратио се Хамит Шерифовић

„Држава Србија је свих ових година у континуитету помагала све, а тако и Роме на Косову и Метохији. Сада наша држава тражи од нас једну малу ствар, зато позивам све моје суграђане да изађу 3. Новембра и заокруже 126, листу Српска“, казао је Шерифовић.

Окупљени Роми разговарали су са представницима листе Српска међу којима је осим кандидата за градоначелника Општине Грачаница присутан био и носилац листе Српска Владета Костић, као и остали представници српских институција у овом делу Покрајине.

Грађанска иницијатива Српска отвориће сутра штаб у Лепини у 17 сати.

 

Check Also

Ивановић: Број заражених на КиМ ће расти

У српским срединама на Косову и Метохији, са око 120.000 становника, забележена су три случаја …