Главна / Вести / Косово и Метохија / Оперисана жена у Приштини, није се знало да је позитивна на коронавирус, екипа медицинара изолована

Оперисана жена у Приштини, није се знало да је позитивна на коронавирус, екипа медицинара изолована

Жена од 39 година оперисана је на клиници у Kлиничком центру у Приштини због стомачних проблема, а екипа мединцинског особља која је извршила захват изолована је након што је утврђено да је позитвна на вирус који је изазвао пандемију у свету, преноси Газета Експрес.
Оперисана је, лекари нису знали да је погођена вирусом Kовид -19, а првобитно је примљена у болницу у Пец́ и затим пребачена у Приштину где је јуче извршен захват.

Вест да је жена позитивна на Kовид-19 потврђена је у том клиничком центру.

„Потврђујемо даје хируршки случај пребачен из болнице Пец́ третиран као хитан..Након анализе за ковид-19 показалао се да је позитиван. Чекамо званичне извештаје, колико имамо прве информације, особље је радило са заштитним мерама. У консултацији смо са Институтом и другим релевантним институцијама за даље кораке. Такође, обавестили смо Национални институт за јавно здравље и очекујемо координицију у даљим корацима”, наводи се у одговору.

У међувремену, особље абдоминалне хирургије је изоловано док се не тестирају.

Оперисана 39-годишњакиња се налази на одељењу интензивне неге и у тешком је стању, наводи се у тексту.

Извор: Kосово онлине, Газета Експрес

Check Also

Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици одбио је да за Телевизију Мост коментарише …