Главна / Вести / Косово и Метохија / Дневни извештај о ситуацији на КиМ

Дневни извештај о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је данас да је на Косову регистровано 11 новооболелих лица у већински српским срединама, да је укупно оболело 69, док су четири особе излечене и подсетио да су преминула два лица.
Из КБЦ у Северној Митровици током јучерашњег дана пребацили смо породиљу и бебу стару 15 дана које су заражене вирусом ковид-19 у болницу ”Др Драгиша Мишовић” у Београду, саопштио је Ђурић.

Ђурић је у дневном извештају о ситуацији на Косову на Инстаграм профилу навео да су оболели из Северне Митровице (29), Звечана (18), Лепосавића (8), Зубиног Потока (13) и Липљана (1).

Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (18), Студентски центар у овом граду (33), КЦ Ниш (4), КЦ Крагујевац (4), КБЦ ”Др Драгиша Мишовић” Београд (2), КЦ Србије Београд (1), Београдски сајам (1), прецизирао је директор Канцеларије за КиМ.

У Звечану су регистрована три, у Северној Митровици два, у Зубином Потоку четири, а у Лепосавићу два новооболела лица, наводи се у дневном извештају.

У ковид амбуланти Дома здравља у Лепосавићу тестирано је једно лице са респираторном инфекцијом, у Косовској Каменици једно лице је тестирано и чекају се резултати, док у Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа, навео је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је подсетио да се ради на утврђивању контаката свих заражених лица.

“У општини Витина и Обилић обезбедили смо лекове и дезинфиковали улице. Донирали смо заштитне маске КБЦ у Косовској Митровици. У Звечану социјално угроженим породицама поделили смо гајбе са јајима за Васкрс. У Лепосавићу смо одговорили на 206 захтева за набавку лекова и хране”, подсетио је директор Канцеларије за КиМ.

У дневном извештају се наводи да су дезинфиковани домови здравља у Штрпцу, Јажинцу и Драјковцу.

У општини Косовска Каменица подељени су брашно и пакети са храном за 50 породица, као и лекови и заштитне маске за 140 породица, поручио је Ђурић.

“У Новом Брду смо поделили џакове брашна угроженим породицама. У Вучитрну смо обезбедили заштитну опрему за медицинске раднике као и неопходне лекове за грађане. На подручју Приштине, Косова Поља и Липљана обезбедили смо пакете помоћи и јаја за 200 социјално угрожених породица. У Грачаници је достављен хлеб за 50 породица”, указао је директор Канцеларије за КиМ.

Банка “Поштанска штедионица” у свих пет експозитура у српским срединама на Косову ради пуним капацитетом како би грађани могли да подижу пензије и друга примања, а пензије за месец март за кориснике на Косову готово су исплаћене, навео је Ђурић у дневном извештају о ситуацији на Косову.

Check Also

Северна К. Митровица и Подујево данас бирају градоначелнике

У косовским општинама Северна Митровица и Подујево данас ће бити одржани избори за градоначелнике, а …