Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Општина наставља да обилази и помаже старије мештане и социјално угрожене породице

Поповић: Општина наставља да обилази и помаже старије мештане и социјално угрожене породице

Стање поводом пандемије корона вируса у општини Грачаница је стабилно, а општина наставља са својим свакодневним активностима. Главни фокус и дање остаје како допремити храну до најстаријих мештана и како помоћи социјално угроженим породицама, истакао је, у изјави за РТВ Грачаница, председник општине Срђан Поповић.

„Инсистирамо да и даље буде што мање кретања и желимо свима да ставимо до знања да једино тако можемо изаћи на крај са свим оним што нам се дешава. За сада имамо пуно успеха у томе, а наши хероји су наши волонтери и Омладински савет Грачанице, који свакодневно стижу до сваке куће у нашој општини“, казао је Поповић.

Он је нагласио да волонтери из Грачанице осим наше општине, обилазе и односе помоћ и Србима у оближњим српским селима.

„Од претходне недеље обилазимо и остала места где живе Срби, тако смо јуче помогли мештане Кузмина, данас је то било Старо Грацко, а претходно смо помоћ послали Прилужју, Племетини, Бабином Мосту и Доњој Брњици. Оно што нас радује јесте да нам се народ обраћа за помоћ“, казао је Поповић и истакао да се општина труди да изађе у сусрет свакоме коме је помоћ потребна.

Општинска одељења за здравство и јавне службе и даље организују и спроводе дезинфекцију свих јавних установа.

Приоритети општине и кризног штаба и даље остају исти, наглашава први човек општине Грачаница,  а то је обилазак и помоћ грађанима општине Грачаница, као и апел за даље поштовање мера забране кретања а све то у циљу нашег здравља, како би ситуација остала иста, односно да немамо ниједног оболелог од корона вируса.

Check Also

Беживотно тело пронађено поред пута на северу КиМ, потрага за возачем осумњиченим да је изазвао несрећу

На магистралном путу код Лешка пронађено је беживотно тело особе, која је највероватније страдала од …