Главна / Друштво / Крађа у Бабином Мосту код Обилића

Крађа у Бабином Мосту код Обилића

Полицијски час и забрана кретања због епидемије коронавируса нису биле препрека за лопове да у току ноћи покраду домаћинство Славка Петровића у Бабином Мосту.

Славку Петровићу у Бабином Мосту код Обилића непознате особе украле су део пољопривредне механизације.

“То је било у току ноћи око 9 сати, украли су ми тракторску фрезу коју су ручно носили из дворишта до пута. Комшија је први приметио ауто који је дошао до дворишта, али је мислио да је мој ауто па нас није обавестио,” рекао је Петровић.

Петровићи као и многе друге породице у овом српском месту гаје паприку и од тога живе. Без механизације обрађивање великих парцела земље под овом повртарском културом је скоро немогуће.

“Сејемо паприку и  од тога живимо, а сад без пољопривредне машине без које смо остали не можемо да радимо,” додао је Славко Петровић.

У домаћинству Петровића за кратко време ово је већ друга крађа, претходно су им украли расног пса што је за домаћина ненадокнадива штета.

“Пас који ми је украден има пехар, дипломе “српски гонич”, који је на више такмичења освајао признања. Ово што су сад украли није ништа у односу на пса, али нећу одустати, наставићу да радим као и до сада,” рекоа је Ђорђе Петровић.

Крађе су пријављене полицији која је извршила увиђај али Петровићи сумњају у позитиван исход истраге јер у овом селу до сада је било много крађа а  починиоци нису били пронађени.

 

Check Also

Уз помоћ “Комуналца” очишћене зелене и остале површине у Сушици

У раним јутарњим часовима радници “Комуналца“ отпочели су кошење траве и уређење зелених површина у …