Главна / Вести / Србија / У Србији преминуло још 5 особа, заражено 263, укупно 8.042 инфицираних коронавирусом

У Србији преминуло још 5 особа, заражено 263, укупно 8.042 инфицираних коронавирусом

Влада Србије усвојила је одлуку да забрана кретања наредне недеље траје од четвртка 30. априла у 18 часова до понедељка 4. маја у 5 часова ујутру. Коронавирусом заражено је 8.042 особе, а преминуло је 156. Излечено је 1.182 особе.

До 15 часова 26. априла 8.042 потврђена случаја. Од последњег извештаја, тестирано је 4.365 особа, од којих је 263 позитивно.

Преминуло је још пет особа, укупно 156

Према данашњим подацима Завода за јавно здравље Пожаревац, у Подунавском округу забележено је 192 случајева инфекције вирусом ковид-19.

У Смедереву и даље има највише оболелих, 113. Од тог броја, највише оболелих је из Дома за старе, 71 корисник и 12 запослених.

Пораст оболелих, евидентиран је и у Смедеревској Паланци, где има 57 заражених.

У Великој Плани, број се за кратко време, повећао на 22.

Кон: Потребни додатни капацитети за смештај мајки и деце

Од коронавируса је до сада лечено 88 деце и капацитети за децу и мајке су попуњени и о томе би требало брзо да се размишља да се отворе на другим местима, првенствено мислим на Ниш и југ Србије, истиче епидемиолог Предраг Кон.

“Они су добро, али су мајке болесне. Срећна околност је да деца имају лакшу болест и да притисак везан за то није био већ. Сада четвртина капацитета Драгише Мишовића су деца са мајком”, наводи Кон.

Министар Недимовић додаје да су и у КЦ Ниш смештена деца са пратиоцима и да капацитета има довољно.

Недимовић: Надам се да ћемо добити рат са ковидом

Дом ученика у Нишу, који ради као привремена ковид болница, сутра ће бити стављен у фазу мировања, дезинфикована и припремљена за нову фазу борбе против коронавируса, рекао је Недимовић.

Оно што је предузето у болници “Топоница” вредно је сваке похвале, рекао је министар додајући да се тамо мере примењују од 9. марта.

Највећи удар на Ниш је био када су корисници геронтолошких центара премештени у КЦ Ниш, истакао је Недимовић. Додаје да је данас ситуација много другачија и да је слободно 300 кревета.

“Добили смо бар две битке и да ћемо рат са ковидом на простору Нишавског и Топличког округа добити”, истакао је министар наводећи да је здравствени систем опремљен а грађани могу бити спокојни.

Недимовић објавио нове одлуке Владе

Влада је Скупштини упутила одлуку о проглашењу ванредног стања и све одлуке донете током епидемије, навео је министар Бранислав Недимовић.

Грађани старији од 65 година од сутра могу да излазе сат времена у периоду од 18.00 до 01.00 највише 600 метара.

Продавнице за најстарије ће бити отворене од 4.00 до 7.00 у четвртак.

Забрана кретања наредног викенда од четвртка у 18.00 до понедељка у 5.00

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Следе велики притисци због КиМ, треба нам јака влада

ПредседникАлександар Вучић изјавио је данас да очкује велике притиске по питању решавања косовског проблема, те …