Главна / Вести / Косово и Метохија / Дејан Павићевић у Гојбуљи након нових инцидената

Дејан Павићевић у Гојбуљи након нових инцидената

Серији напада на Србе и њихову имовину  у српским срединама на Централном Космету  нема краја. Јуче је усред бела дана група млађих Албанаца  на згради основне школе у селу Гојбуља код Вучитрна исписали графите УЋК и нацртала  албанску заставу.

Поводом овог злодела село Гојбуља обишао је Дејан Павићевић, помоћник директора Канцеларија за КиМ  и официр за везу Београда у Приштини, који је зједно са мештанима окречио  исписане графите.

“Ово представља чин мржње, овде је неко дошао да дивља и да се иживљава и застрашује овај народ. О свему је обавештена међународна заједница и институција у Приштини. Очекујемо брзу реакцију од свих и проналажење починиоца ових инцидената, који су узнемирили преостале Србе у Гојбуљи”, рекао је Павићевић.

Још једно злодело забележено је у селу Бабин Мост у општини Обилић, где су криминалци  претходне ноћи  украли комплетну пољопривредну механизацију из  домаћинства Љиљане Милић .На срећу  наишла је полицијска патрола од које су се  лопови уплашили и оставили плен.

Све ово унело је додатно узнемирење код овдашњих  Срба,који ово тумаче  као директну претњу и поруку да немају шта да траже на овом подручју.

Check Also

Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици одбио је да за Телевизију Мост коментарише …