Главна / Култура / Жарко Миленковић: Књига у доба короне

Жарко Миленковић: Књига у доба короне

Од самог почетка ванредног стања поводом епидемије корона вируса, Дом културе у Грачаници осмислио је програм под називом “Култура у доба короне. У оквиру овог програма, Дом културе у видео форми, али и на све друге начине, на Фејсбук страници ове установе презентује програме из области музике, позоришног стваралаштва, књижевности и других области. Како за Јутро РТВ Грачаница каже Жарко Миленковић, уредник књижевног програма Дома културе, петак је дан који је у оквиру овог програма резервисан за књижевно-трибинске садржаје.

– У оквиру ових садржаја радимо интервјуе са књижевницима или приказујемо трибине које имају културно-историјски значај. Овонедељни догађај је промоција књиге Уроша Ристановића “Косово и Метохија 1948 – 1978″о којој говори историчар Немања Девић – каже Жарко Миленковић.

Сви они који програме прате путем видео линкова могу да се информишу о бројним појединостима везаним за књиге.

– Оно што је добро у вези са нашим оваквим програмом јесте што се ова емитовања задржавају на нашој страници, тако да и они који нису погледали, могу то погледати са закашњењем – каже Миленковић.

По његовим речима, за књигу ових дана влада велико интересовање. У овом тренутку када многи имају више слободног времена, људи су поново почели да се интересују да прочитају добру књигу. У складу са тим, а у оквиру овог програма, из Дома културе се труде да своје посетиоце упуте на добру књигу и да им дају довољно информација, како би имали свеобухватнији приступ стваралаштву одређеног аутора.

Check Also

Унеско у новој одлуци навео све разлоге због којих су српски споменици на КиМ угрожени

Српски средњовековни споменици, манастири Високи Дечани, Грачаница и Пећка Патријаршија, као и црква Богородица Љевишка, одлуком Унеска …