Главна / Вести / Косово и Метохија / Марија, Никола и њихова бака страдали су пре 21 годину од НАТО пакта

Марија, Никола и њихова бака страдали су пре 21 годину од НАТО пакта

Зорици и Драгиши Петровићу из Грачанице НАТО пакт је пре тачно 21 година, 1. маја 1999. године, узео оба детета. Никола (17) и Марија (15) били су у аутобусу “Ниш експреса” који је погодила ракета на мосту код села Лужани у близини Подујева. Погинула је и њихова бака Смиљана и још 47 недужних цивила.

„Стално сам овде на гробљу,кад су они отишли и ми смо требали, али Бог не дозвољава.Морамо да наставимо живот даље,тешко је изгубили смо двоје деце али морамо напред док не одемо тамо код њих“ говори отац Драгиша.

„Јако је тешко када немаш са ким да поделиш свој бол, а бол је велики, неиздржив. Они ће за мене увек бити живи јер кад уђем у кућу и видим слику, њихове ствари за мене су моја деца са мном“,каже кроз сузе мајка Зорица.

 

На двадесетпрву  годишњицу погибије Николе и Марије, на грачаничком гробљу где су сахрањени, поред родитеља, присутвовао је  и председник општине Грачаница Срђан  Поповић.

 

„У овим тешким тренуцима породица Петровић није сама, наша је обавеза као друштва, а пре свега да као комшије, рођаци, поделимо бол и сећање на Николу (17), Марију (15) и њихову баку Смиљану (66)“, рекао је градоначелник Грачанице Срђан Поповић на данашњем помену“, рекао је Поповић.

 

Check Also

Нове- ублажене анти-ковид мере у општини Грачаница

Кризни штаб општине Грачаница обавештава јавност да ступају на снагу нове- ублажене мере у борби …