Главна / Вести / Косово и Метохија / Обележена 21. годишњица бомбардовања СУП-а у Митровици

Обележена 21. годишњица бомбардовања СУП-а у Митровици

Полагањем цвећа и одавањем поште страдалима, обележена је двадесет прва годишњица НАТО бомбардовања зграде СУП-а у Косовској Митровици, када су три особе убијене, а више њих повређено.

На месту где су страдали припадници МУП-а Србије, у непосредној близини Филозофског факултета, чланови породица Витковић и Аксентијевић, представници Удружења ратних ветарана Косовска Митровица, колеге и пријатељи, запалили су свеће и положили цвеће.

Потпредседник окружног одбора СПС-а Мирослав Аритоновић поручио је да нећемо заборавити ни бомбардовање, нити све оне који су изгубили животе.

“Пре 21 годину трагично су изгубили живот Миломир Аксентијевић и Ненад Витковић, у једном суровом бомбардовању. Били су у својој кући, кући где се радило. Мишо је учествовао у изградњи од темеља до крова, а то је наша отаџбина. Не смемо да заборавимо то сурово бомбардовање и тај сурови напад у свакој тачки наше земље, а посебно овде. Морамо да дођемо овде, да их поменемо, да им се поклонимо и да пошаљемо поруку свима, да памтимо, да не заборављамо”, рекао је Аритоновић.

На данашњи дан пре 21 годину, два НАТО пројектила погодила су зграду СУП-а, када су погинули начелник службе за управне послове Миломир Аксентијевић, полицајац Ненад Витковић, док је теже повређено седам, а лакше пет припадника МУП-а.

Страдала је и Хасибе Мешахрани, која је живела у оближњој згради, а лакше и теже је повређено још 25 цивила.

На месту где је некада била зграда СУП у Косовској Митровици која је погођена НАТО пројектилима, данас се налази зграда Филозофског факултета.

Пре неколико година у близини места где су страдали припадници МУП-а Србије постављено је спомен-обележје, на којем је уклесано: “Не умиру они којих се сећамо”.

Извор: Радио Контакт Плус, ТВ Мост

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …