Главна / Друштво / Стигла прва испорука материјала за обнову куће Ђорића у Грачаници

Стигла прва испорука материјала за обнову куће Ђорића у Грачаници

Као што је и обећано општина Грачаница данас је породици Марка Ђорића, чија је кућа ове недеље тешко оштећена у пожару, доставила прву количину материјала за обнову.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић који је пре два дана посетио породицу Ђорић обећао је да ће што хитније доставити метеријал за обнову њихове куће која је у пожару страдала. То је након само 48 сати и учињено.

Први камиони данас су стигли у двориште ове четворочлане породице. Достављен је цреп за реконстукцију крова куће који је готово у потпуности изгорео као и део грађевинског материјала.

Општина Грачаница је саопштила да ће наставити, у складу са својим могућностима, да одваја додатна средства за допремање додатног материјала како би се кућа Ђорића реконтруисала.

Такође председник општине Грачаница Срђан Поповић још једном је апеловао на организације и појединце да помогну овој породици како би се након ове несреће вратила нормалном животу.

Пожар у кући Марка Ђорића у улици “Девет Југовића” у  Грачаници избио је пре три вечери око 22 сата. Четворочлана породица Ђорић у моменту избијања пожара није била код куће, а о пожару су их обавестиле комшије. Нешто пре поноћи ватрогасне екипе су уз помоћ комшија успеле да угасе пожар. Изгорела је кровна конструкција, котларница а захваћен је и део унутрашњости куће. У пожару су изгореле и машине као и пумпе за воду које су служиле за наводњавање малињака које домаћинство поседује.

Извор: Саопштење

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …