Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Лекови и храна дистрибуирани у општинама Гњилане, Звечан, Витина, Зубин Поток и Грачаница

Ђурић: Лекови и храна дистрибуирани у општинама Гњилане, Звечан, Витина, Зубин Поток и Грачаница

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић саопштио је вечерас да су у општинама Гњилане и Звечан дистрибуирани неопходни лекови и хранa грађанима.
У дневном извештају о ситуацији на Kосову, који је Ђурић објавио на Инстаграм налогу, прецизира да су у општини Витина обезбеђени и подељени лекови.

“У општини Зубин Поток обезбедили смо пакете помоћи за децу са посебним потребама као и социјално угроженим породицама у селима Лучка Река и Kопиловиће. У општинама Исток и Kосовска Kаменица поделили смо лекове и заштитне маске и рукавице. У Грачаници за 50 социјално угрожених породица и данас смо обезбедили хлеб”, навео је директор Kанцеларије за KиМ.

Ђурић је навео да је у последња 24 сата регистрована једна новооболела особа у већински српским срединама.

“До данас је укупно оболело 105 особа, 67 је излечено, а преминуло је 8. Оболели су из општина Kосовска Митровица (42), Звечан (25), Лепосавић (17), Зубин Поток (21). Оболели су смештени у KБЦ Kосовска Митровица (9), Студентски центар Kосовска Митровица (19), KЦ Kрагујевац (2)”, навео је Ђурић.

Директор Kанцеларије је навео да је једно новооболело лице из Звечана.

“Седам лица је излечено: 2 из Зубиног Потока, 3 из Kосовске Митровице, 1 из Звечана и 1 из Лепосавића. 32 лица из општина Kосовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић је тестирано (до сад тестирано 1047 лица). У Приштини, Kосову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа у ковид-19 амбуланти”, навео је Ђурић.

Извор: Косово онлајн, инстаграм

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …