Главна / Друштво / Показана солидарност у невољи – помоћ за породицу Ђорић

Показана солидарност у невољи – помоћ за породицу Ђорић

Пре три дана у улици Девет Југовића у Грачаници изгорела је кућа породице Ђорић. За око сат времена четворочлана породица остала је без крова над главом и свега што је годинама стварала.

„Све што сам од првог дана стицао отишло је за трептај ока, ал’ шта је ту је. Могу само да се захвалим свим дивним људима из комшилука који су притекли у помоћ и гасили пожар. Крећем из почетка, морам да будем храбар“, истакао је, у изјави за РТВ Грачаница, власник куће Марко Ђорић, који са породицом у тренутку пожара није био код куће.

На овом примеру показало се колико смо као народ спремни да прискочимо и помогнемо онима у невољи. Наиме, чим је чуо шта је задесило породицу Ђорић, угоститељ Милорад Николић уступио им је апартман у свом хотелу у Грачаници, а из општине Грачаница већ сутрадан су допремили грађевински материјал за обнову куће.

„Хвала Милораду, који ми је пружио смештај све док се не санира штета на кући. Обишао ме је и председник општине, који је испунио обећање и већ током јучерашњег дана стигао ми је материјал за кров“, истакли су супружници  Марко и Тијана Ђорић изразивши захвалност општини и њеном председнику Срђану Поповићу за пристиглу помоћ.

Породица Ђорић је већ започела радове на обнови куће, а како истиче, да није било хуманости и солидарности људи добре воље, изузетно тешко би пребродили несрећу која их је задесила.

 

Check Also

Преминуо Игор Старовић, фронтмен групе “Дивљи кестен”

Фронтмен поп групе “Дивљи кестен” Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. …