Главна / Вести / Косово и Метохија / Отац настрадалог младића из Гњилана за смрт сина криви Kуртија, Витиу и Свечљу

Отац настрадалог младића из Гњилана за смрт сина криви Kуртија, Витиу и Свечљу

Отац настрадалог младића из Гњилана Наим Муслиу изјавио је да за погибију сина криви премијера Аљбина Kуртија, министра здравља Арбена Витиу и вршиоца дужности министра унутрашњих послова Џељаља Свечљу, преноси Газета Експрес.
Муслиу је рекао да је његов син 6. марта отпутовао у Немачку на мастер студије, уз помоћ брата и једног пријатеља из Немачке.

“Син је 6. марта уз помоћ мог брата и једног Немца отишао у Немачку на мастер студије. Без њихове помоћи није могао да оде, али уз њихову помоћ сакупили смо новац и он је отишао“, рекао је он.

Након што је дошло до глобалне пандемије његов син је напустио студије и два месеца боравио у стану људи који су га примили.

„Обавестио сам градоначелника да ми је син рекао да је узнемирен и да жели да се врати. Љутфи Хазири учинио је све што је могуће, као и амбасадор Бећ Цуфа. Без њихове помоћи, дечак није могао да се врати”, рекао је Муслиу.

Додао је да је неколико пута покушавао да контактира сина приликом повратка на Kосово. Покушавао је надлежнима да објасни да има здравствених проблема, али да му то није било дозвољено.

Kосовски министар здравља Арбен Витиа позвао је све да се уздрже од давања било каквих коментара поводом трагичне смрти младића из Гњилана у Студентском центру у Приштини, све док се не разјасне детаљи тог случаја.

Витија је на конференцији за новинаре рекао да о том случају не жели да прича ни као лекар, а ни као политичар и нагласио да је спреман да поднесе оставку.

“Младић је стигао из Немачке 24 сата пре трагичног догађаја, где је био на студијама. Тај догађај је погодио све нас, укључујући и мене лично”, рекао је Витиа.

Основно тужилаштво у Приштини започело је предузимање истражних радњи како би у потпуности разјаснило смрт 26-годишњака из Гњилана у Студентском центру у том граду, а у којем су смештени они који из дијаспоре стижу на Kосово услед пандемије изазване коронавирусом.

Извор: Косово онлине Газета Еxпрес

Check Also

Горан Ракић: Иза Српске листе стоји народ и Вучић

Представници Српске листе на челу са председником Гораном Ракићем, у седишту ЦИК-а у Приштини предали …