Главна / Вести / Косово и Метохија / Павићевић: Ужасно и флагрантно кршење обавеза Приштине

Павићевић: Ужасно и флагрантно кршење обавеза Приштине

После готово петочасовног задржавања на административном прелазу Јариње помоћнику директора Канцеларије за Ким и официру за везу Дејану Павићевићу Приштина је дала дозволу да пређе на територију КиМ.

“Ово је једно заиста ужасно и флагрантно кршење обавезе коју је Приштина преузела у Бриселу. Није ово једина обавеза која се крши, међутим у временима епидемије када је функционисање несметано официра за везу можда најпотребније, задржавати некога пет сати на административном прелазу је ван сваке памети и једна одлука којој заиста недостаје разум. Ја нисам био сам на Јарињу, са мном је био и професор Здравко Витошевић, ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици који је на КиМ дошао у својству лекара који надзире и помаже у решавању ове пандемије. Надамо се да се овакве ствари више неће понављати јер се ово заиста јако одражава на нормално функционисање и на нормалан живот српског становништва”, изјавио је за ТВ Мост Павићевић.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић затражио је данас хитну реакцију ЕУ поводом флагрантног кршења међународних обавеза Приштине и нецивилизацијског понашања.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Горан Ракић: Иза Српске листе стоји народ и Вучић

Представници Српске листе на челу са председником Гораном Ракићем, у седишту ЦИК-а у Приштини предали …