Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Никада нећемо донети одлуку против нашег народа на КиМ

Вучић: Никада нећемо донети одлуку против нашег народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да никада неће донети било какву одлуку по питању КиМ која би била против интереса нашег народа и државе Србије.

На питање новинара да ли би икада потписао неко решење за КиМ по којем би Албанци добили све, а Срби изгубили све, Вучић је рекао да ова власт има не само јасан програм, већ и план који мора да се поштује по питању КиМ.

“Као и споразуме који су потписани, а које неки људи нису поштовали. Чини ми се да смо се добро држали”, рекао је Вучић.

Рекао је да је 2012. све око КиМ било скоро завршено, пошто је за време претходне власти проглашена независност Косова 2008, да је затим после била препуштена на КиМ надлежност Еулексу уместо УН, као и да је међународни суд донео неповољну одлуку по питању КиМ.

“Ми смо одговорном политиком променили све то и вратили КиМ у целу причу. Увек смо штитили интересе нашег народа. А, да ли ћемо донети било какву одлуку на штету интереса српског народа и државе Србије на КиМ – нећемо и то се никада није доводило у питању”, поручио је Вучић.

Додао је да се то само доводило у питање код оних који увек траже неког да мрзе у Србији.

Председник Србије Александар Вучић осудио је нападе на друштвеним мрежама на новинарку приштинског листа Јединство Раду Комазец и истакао да је агресивно и непристојно понашње према онима који мисле другачије, изгледа, посебно на цени.

“Молим вас да се осећате сигурно, као и они који другачије мисле од мене, јер то је наша дужност, да им обезбедимо да се осећају сигурно”, поручио је Вучић новинарки Јединства.

Комазец је запитала да ли је на састанку са представницима странака било речи о атмосфери у друштву и да ли је могуће стати на пут свима који прете и провлаче кроз блато оне који не мисле као они, додајући да је то осетила лично на својој кожи, упркос томе што лист Јединство никада нема негативне текстове о српској опозицији, а Вучић је рекао да му је лично жао што се то догодило.

Ако је неко својом писмешћу или образовањем показао да заслужује место у новинарству онда сте то ви и ваша кућа, додао је Вучић.

“Неретко вас је срамота како се неки обраћају дамама и мене је срамота у њихово име”, казао је председник Србије.

Додао је да верује да наш народ на КиМ добро зна шта и како ради лист Јединство.

Лист Јединство саопштио је 2. маја да је новинарка тог медија Рада Комазец, након што је гостовала у ТВ емисији “Утисак недеље”, суочена са бројним нападима на друштвеној мрежи Твитер и да је доведена у животну опасност.

Извор: Танјуг

Check Also

Горан Ракић: Иза Српске листе стоји народ и Вучић

Представници Српске листе на челу са председником Гораном Ракићем, у седишту ЦИК-а у Приштини предали …