Главна / Вести / Србија / ВЕЗЕ ОПОЗИЦИЈЕ И КРИМИНАЛА: Нећемо јако, да Ђилас не плаче

ВЕЗЕ ОПОЗИЦИЈЕ И КРИМИНАЛА: Нећемо јако, да Ђилас не плаче

Наша намера није да расплачемо Драгана Ђиласа, нити да поново изазовемо “Сад, може” акцију снимања његовог нервног растројства и емотивног распада. Само желимо јавност да подсетимо на неколико битних чињеница.
Служба за борбу против организованог криминала, у септембру 2016. године, на Бранковом мосту, ухапсила је брата невенчане супруге Драгана Ђиласа, Милана Дабовића, са 2.4 килограма кокаина.

У тренутку хапшења, Ђиласов шурак је возио аутомобил са “фалш” таблицама, а око врата је имао торбицу Олимпијског комитета. Милан Дабовић је 2017. осуђен на затворску казну од шест година због ношења кокаина.
Припадници Министарства унутрашњих послова, пре неколико дана, ухапсили су Милутина Бакића (56) из Куршумлије са готово 66 килограма дроге. Овај нарко дилер, који је ухапшен у тренутку док је камионом превозио пет путних торби са дрогом спакованом у 114 пакета, један је од блиских сарадника Драгана Ђиласа.
Новак Филиповић, пријатељ потпредседнице странке Слободе и правде Маринике Тепић, иначе власник спортског клуба и теретане у Панчеву, ухапшен је као део криминалне групе која је трговала дрогом. код четворочлане групе у којој је био и Филиповић, приликом хапшења пронађено је 1.4 килограма опојне дроге, 207 комада пиштољске муниције и 19 комада пушцане муниције.

Филиповић је био у медијској жижи и 2017. године, када је утврђено да његов фитнес клуб, односно теретана, у суштини не постоји, иако је добијао новац из буџета, и то за време мандата Маринике Тепић, која је обављала функцију Покрајинске секретарке за спорт и омладину. Финансирала га је три године.
Струковно удружење полиције „Др Рудолф Арчибалд Рајс“, реагујући на нападе Бошка Обрадовића на полицију, обелоданило је оперативна сазнања да је лидер покрета Двери кум Младена Новаковића (37) званог Тоцило, који је ухапшен када је код његове нарко групе заплењено 77 килограма хероина и 200 грама кокаина.

Криминалну каријеру Новаковић је започео 2008, када је ухапшен због зеленашења, и то тек пошто је једна његова жртва из села у околини Младеновца покушала да се убије јер више није могла да плаћа зеленашку камату.
Бранислав Лазин, један од организатора скупова Савеза за Србију и протеста против власти у Вршцу, осуђен је на три године затвора због извршења кривично дела неовлашћена производња стављање у промет опојних дрога.
Полиција је приликом претреса куће Бранислава Лазина пронашла 490 стабљика марихуане, тежине око осам и по килограма и три килограма и 670 грама суве марихуане. Реч је о некадашњем власнику Телевизије Пановизија, коју је шаком и капом финансирао ДС из касе АП Војводине.
Александар Радојичић, потпредседник Општинског одбора Народне странке Вука Јеремића у Лајковцу, ухапшен је због производње и стављања у промет опојних дрога! Познат под надимком Скојевац, Радојичић је ухапшен 28.12.2019. године у Лајковцу због основане сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Радојичић је непосредно пре хапшења, у Лазаревцу продао 2 пакетића белог праха, највероватније кокаин, својој дугогодишњој криминогеној вези и конзументу наркотичких средстава, који је такође ухапшен и који је признао да је куповао дрогу од Јеремићевог потпредседника.
Иначе, Удружење Свети Сава из Лазаревца, који објављују имена нарко дилера, објавило и његово име, тако да Јеремић не може да слаже да није знао о коме се ради, кога је поставио за потпредседника и ко га је дочекивао приликом сваке његове посете Лајковцу.
Бошко Обрадовић, децембра прошле године, састао се у једном ресторану у центру Београда са контроверзним бизнисменом Срђаном Аџемовићем Аџемом и молио га за подршку “жестоких момака” у новим нападима на државне институције.

Састанку Обрадовића и Аџемовића присуствовао је и некадашњи начелник Управе саобраћајне полиције генерал Драгиша Симић, који је смењен са ове функције 2014. године. За Симића медији пишу да је био део групе једног од најозлоглашенијих балканских босова у време док је службовао на југу Србије. Иначе, Симић је оптужен да је, док је био начелник, мимо закона поступио у 400 случајева.
Вук Јеремић је под лупом од када је у САД у корупционашком скандалу вредном скоро три милиона долара ухапшен његов пријатељ и бивши министар унутрашњих послова Хонгконга Патрик Хо, којем прети 30 година робије.

Хо је као генерални секретар Цхина Енергy Фунд Цоммиттее – ЦЕФЦ финансирао Центар за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД), на чијем челу је Јеремић, као и његову фирму “Вук Јеремић ПР агенција за консалтинг”.

Вук Јеремић блиско је повезан и са Мексиканцем Емилиом Лозоиом, некадашњим извршним директором државне мексичке нафтне компаније “Пемеx”, уплетеним у “енергетску аферу” тешку 10 милиона долара. Лозоиа, који се суочава с оптужбама за пореску превару и примање мита, ухапшен је у среду на југу Шпаније.

Јеремић је, како сазнајемо, под сумњивим околностима од четири фирме повезане с Лозојом, кога мексичка јавност назива „Ел Чапо за прање пара“, добио 133.138 долара. Јеремић и Лозоја знају се из студентских дана на Харварду и називају се “браћом”.

О повезаности криминалаца, тржишта дроге, алкохола, свих других порока и Сергеја Трифуновића није потребно писати, треба само пратити његово свакодневно понашање.

Извор:  evrsac.rs

 

Check Also

Брнабић: Очекујем конструктиван састанак у Бриселу

Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је у разговору са амбасадором САД у Србији Кристофером …