Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Општински штабови за ванредне ситуације редовно обавештавају грађане о мерама Владе Србије

Ђурић: Општински штабови за ванредне ситуације редовно обавештавају грађане о мерама Владе Србије

 

У већински српским срединама је једна новоболела особа, док су две особе излечене, саопштио у Дневном извештају о ситуацији на Косову и Метохији дирекрор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и додао да општински штабови за ванредне ситуације редовно обавештавају грађане о мерама Владе Србије.
Како је у извештају објављеном на Инстаграм профилу Ђурић навео новооболело лице ие из Лепосавића, док су излечени из Зубиног Потока и Косовске Митровице.

По његовим речима у последња 24 сата тестиране су 44 особе, а од почетка пандемије њих 1134, из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, а до сада је укупно оболело 110 особа, излечене су 74, а преминуло је њих деветоро..

“Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (21), Зубиног Потока (21). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (9), Студентски центар Косовска Митровица (17), КЦ Крагујевац (1)”, навео је Ђурић.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Он је додао да је Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа обављено четири прегледа у ковид-19 амбуланти и да се свакодневно ради на утврђивању контаката свих заражених лица.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“У општини Гњилане набавили смо и дистрибуирали неопходне лекове и храну. У општини Витина дезинфиковали смо продавнице и просторије амбуланте у Врбовцу, обезбедили смо и 40 пакета помоћи за социјално угрожене породице док смо за амбуланту у Врбовцу обезбедили заштитне маске, рукавице, визире и скафандере. У општини Штрпце смо за потребе Дома здравља обезбедили веће количине медицинског алкохола. У општини Звечан свакодневно обезбеђујемо лекове и храну грађанима, данас смо обезбедили лекове и пелене за 275 лица. У Лепосавићу смо успешно одговорили на 152 захтева за набавку лекова, такође смо за потребе ЦОВИД амбуланте Дома здравља у Лепосавићу обезбедили заштитна средства. У општини Обилић обезбедили смо и поделили лекове за 50 лица. У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили брашно и лекове за 90 лица. У Грачаници у сарадњи са УНИЦЕФ-ом обезбедили смо хигијенске пакете помоћи за 100 социјално угрожених породица”, истакао је Ђурић.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Како је додао, општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије.

Извор: kosovo-online

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …