Главна / Вести / Србија / Ђурић: За Србију је 9. мај светионик за будућност

Ђурић: За Србију је 9. мај светионик за будућност

Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић поручио је данас да је Дан победе над фашизмом, 9. мај, за Србију светионик за будућност.

Ђурић је поручио да у години страшне пандемије не одустајемо од манифестације “Марш Бесмртног пука” и не одустајемо од сећања на милионе наших предака који су дали своје животе и уградили свој труд и младост у темеље наше слободе.

“Зато данас, 9. маја, са поносом призивамо сећање на чланове наших породица, на наше очеве, дедове, прадедове, људе који су највише што један човек има да да дали за слободу свих потоњих генерација, и то не само у нашој земљи, не само у Русији одакле је манифестација потекла, него и у читавој Европи”, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, 9. мај је за Србију светионик за будућност, јер наши славни преци, којих се сећамо кроз манифестацију Бесмртног пука, утрли су пут свим будућим генерацијама поставивши систем вредности у коме су слобода, љубав према ближњем свом, солидарност и посвећеност отаџбини врхунске вредности и идеали којима ће и будуће генерације стремити.

“Ми ћемо настојати да нашим делима будемо достојни огромних жртава које су наши преци положили”, истакао је Ђурић.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: Србија четврта у Европи по стопи вакцинације, брзо и друга

Србија је тренутно четврта у Еворпи по стопи вакцинације у односу на број становника, а …