Главна / Друштво / Украден банкомат Комерцијалне банке испред Дома културе у Грачаници

Украден банкомат Комерцијалне банке испред Дома културе у Грачаници

У раним јутарњим часовима у Грачаници украден је банкомат Комерцијалне банке испред Дома културе Грачаница. Банкомат смештен поред главног улаза Дома културе Грачаница пљачкаши су изнели и нанели галерији Дома културе велику штету. На сву срећу, банкомат Комерцијалне банке враћен је у Грачаницу.

“Јутрос око 4 часа група од пет пљачкаша упала је у Дом културе, онеспособила је портира испрскавши га сузавцем а након тога развалили улаз у галерију Дома културе са намером да однесу банкомат, рекао је за РТВ Грачаница директор Дома културе Грачаница Живојин Ракочевић.

Непознати починиоци су банкомат тежак неколико стотина килограма унели у комби и одвезли се у правцу Приштине. Овај објекат, као и сам банкомат је под видео надзором па су камере заблежиле цео процес обијања и изношења сефа.

“Како сазнајемо у Ајвалији је починиоцима овог злочина пукла гума, ударили су у зид и даље од тога нису могли, па су побегли. Из полиције су нас обавестили да је комби и ауто којим су дошли украден и да су се пљачкаши темељно припремали за овај чин,”додаје Ракочевић.

Овај банкомат Комерцијалне банке је од скоро у функцији на овој локацији. На молбу Општине Грачаница, Дом културе је изашао у сусрет и дозволио да се у недостатку јавних зграда банкомат нађе баш у њиховој згради.

Директор Дома културе Грачаница Живојин Ракочевић истакао је да овај талас пљачки који се дешава у последњих 15-20 дана у српским срединама, за време полицијског часа за сваку осуду.

Полиција је извршила увиђај, трага се за починиоцима.

Check Also

Вучић упутио саучешће поводом смрти Предрага Марића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти Предрага Марића, начелника Сектора за …